Emoji - hlavolamy pro oživení výuky

Kategorie: Blog Zveřejněno: úterý 7. září 2021 Napsal Kamil Kopecký Vytisknout E-mail

Smajlíci, emotikony či v současnosti emoji představují zajímavý způsob, jak oživit výuku, probudit zájem žáků a aktivizovat je. Emoji představují sadu ikon z nejrůznějších tematických oblastí, prostřednictvím kterých do běžného online textu (třeba chatu či komentáře) zařazujeme emoce, ale i další grafické prvky, které text oživují, dokáží zvýraznit důležitá místa apod. 

Emoji jsou běžnou součástí mobilních telefonů, tabletů i běžných PC, jsou tedy běžně dostupné, žáci je znají a běžné používají. Emoji se také vyvíjejí a občas vzbudí i vášnivé diskuse (viz emoji spojené s rasismem, náboženstvím apod.). Přehled aktuálních emoji najdete např. zde: https://emojipedia.org/apple/ (verze od Apple) a zde https://emojipedia.org/google/ (verze od Google) či zde: https://emojipedia.org/facebook/ (verze od Facebook).

S pomocí emoji se dají vytvářet různé hádanky, ve kterých žáci musí odhalit např. oblíbenou literární či filmovou postavu, název knihy či název filmu apod. Své uplatnění ale najdou např. také v zeměpisu, biologii, matematice či dalších předmětech.

Poznáte názvy českých filmů?

em1

em1

em1

em1

em1

em1

em1

em1

em1

em1

Velké množství emoji hádanek najdete také prostřednictvím Google Obrázků.

Zobrazení: 2890
Hodnocení článku:
Hodnocení: 5 z 5. Celkem 2 hlasů